RSS

Press- Awesome!! Proton Pahlawan Lima.

22 Jun

Ini adalah produk kereta Keluaran negara (PROTON).. Konsep rekaan kereta ni kalau xsilap digabngkan dari ide asal pengeluar kenderaan terkemuka LOTUS. Tapi design bukan originally dr Lotus, masih ada “sentuhan” rekaan dr pereka tempatan (Mungkin). Nama kereta ni semunya diinspirasikan dr nama PAHLAWAN 5 Bersaudara (Tuah, Jebat,Lekir,Kasturi & Lekiu). gambar (1)Tuah (2)Jebat (3) Lekir (4)Kasturi) (5)Lekiu.

Kira hebat la sudah kan… design da kira futuristik..Kalau tengok kelemahan sja sampai bila2 pun produk negara kta tidak akan berjalan dan berkembang dengan pesat. Orang salu review Kereta nasional ni “tidak tahan lasak” tapi..benda tu boleh diusahakan… Kita masih dalam negara yang membangun dan bukan negara maju…atleast..Malaysia adalah Negara bukan maju yang berupaya mengeluarkan kenderaan sendiri. Dalam proses menjadikan negara kita ni negara Maju..ni adalah satu perkembangan yang baik..mana la tau bila da capai negara Maju..kreta Proton ni jadi Advance dah…badan kereta pn tahan lasak, ribut taufan pn nda boleh rosakkan kereta Proton..MANA la tau kn..haha..

Jd, lepas habis pengajian ni..amcm? mana satu menjadi peilihan hati?? ahah.kalau price tu..sila2 la google aa.. malas mo cari bah price tu smua..haha.

Sumber: Yang ni sy baca dr buku ok. Jd sy bt entry sendiri la..ahaha.

 
Leave a comment

Posted by on 22 June, 2011 in INFO

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: