RSS

Category Archives: Berita

TO ALL PRESS | Apakah itu “PRESS”??

Ok..ada respond dr member2 WheelWonder ..apa tu “Press”..

ok..direct to the point aa..

Press mungkin jg boleh diandaikan sbg Media..Media Elektronik sb kira menyebarkan berita aktiviti kelas yang terkini melalui Blog Pismp Prasekolah Amb.2008 IPG Kampus Kent.

PRESS tu sebenarnya adalah akronim daripada PRESCHOOLERS.

PRE = PRE | S = SCHOOL | S = ERS .disingaktkan jadi PRESS…hehehe..

Extra Info: Unit PISMP atau PROGRA IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN PRASEKOLAH AMBILAN JANUARI 2008 IPG KAMPUS KENT juga menggunakan gelaran “THE 20 WHEELWONDERS” kalau mengikuti sebarang aktiviti, tournament & etc.

OK..that all..haha

Best Regards | Mod 1.

 
Leave a comment

Posted by on 24 July, 2011 in Berita, INFO

 

Press | Mutiara Kata~

Sebanyak-banyak musuh, musuh yang paling berbahaya adalah musuh yang ada disamping kita (sahabat2,, keluarga makanya, biijak la menilai sahabat dan ahli keluarga….dan sentiasa la bersedia dengan KEMUNGKINAN…)

Quote from : Langkawit kalabatu

 
Leave a comment

Posted by on 24 July, 2011 in Berita, Santai

 

Press | Sepetang bersama Nescafe~

Ari tu (21 Julai 2011 – Khamis) memang AGAK tensen ngan kuliah.. dahlah cuaca agak panas..pas tu ada pula kelas petang. “Nak xNak” kene gak masuk kuliah walaupun minda kurang bersedia..nati kalau jumlah kuliah xcukup.MQA bising pla..hehe..Xpe la.
Jm12.30 pm..msa rehat..semua la warga Wheelwonder ni serang Kafeteria Kent dengan perut yang pelbagai rentak. Bla perut da KANYANG.. badan kena bawa balik msuk kelas..KULIAH!!.. tengah jalan2 ERKKKK!!… Nun jauh di satu sudut terlihat sebuah kenderaan Merah tengah parking di dpn Bilik Pengarah.. “Apeke”benda tu?..

Wahh..rupanya NESCAFE SEJUK FREEEE!! Nahh….Rezeki jangan ditolak..apalagi..Warga Prasekolah teruslah membanjiri dataran blok pentadbiran semata-mata untuk merasa “bukan” segelas tapi bergelas-gelas Nescafe Sejuk Free… xda Unit lain..Apa lagi..bantaii laaa.! Ada kuliah petang.. Sngat ELOK lah ada nescafe Kaww Sejuk Free petang2 untuk rilis tensen kmi..wakaka…

Tadaaa!! Ni sempat lagi begambar ngan lori Nescafe tu..”Xnk” gmbr ngan pacik Nescafe..tp mo gmbr ngan Cewek Nescafe tu jg..hahaha…Best giler!! Badan terasa agak fresh…sikit…bla stat kuliah..Tensen dtg balik…hahaha… Only we Know why! haha

Best Regard – Mod 1

 
Leave a comment

Posted by on 24 July, 2011 in Berita

 

Press | Jarang Update~ Sorry

Kepada semua reader blog ini, SORRY bebanyak la aa.. bukan apa-apa la tapi, internet moderator blog ini tidak begitu mengizinkan, kalu ada kesempatan berINTERNET nati sy akan update blog ni, byk bahan dah disediakan, ill publish it soon..hahahaha…next time ill update this blog daily…at least dapat la update untuk 3 entry hari ni. Please to read them all.. Jangan lupa share and invite member-member lain untuk baca blog ni.. Kongsi adalah perkara yang baik. Thnxx…

Best regards – Moderator | Wan

Sumber gambar – Picture Source skateboarding

 
Leave a comment

Posted by on 21 June, 2011 in Berita, Dedikasi

 

Tahniah Unduk Ngadau Kami~ (Unduk Ngadau 2011)

Tahniah kepada rakan kelas kami…IVANA ASVIAN WASHIF kerana telah mendapat tempat ke 4(3rd Runner Up) dalam Pertandingan Unduk Ngadau Peringkat Daerah. Dahulunya Cik ni tangkas berlari berhalangan (hurdles) dalam trek.. Akademmik Perfomance pn ok owh..Sekarang cuba-cuba bidang Peragaan (ratu2) pya pula. Penyertaan pada kali pertama sngat membuahkan hasil tempat ke4 sudah dikira sangat baik dan bertuah..ada tempat jg kn..kami bangga owhh..!! Congratulations ban~ U Made it! Keep it up.

.Gadis Dusun sejati..dari trek balapan beralih ke Trek Peragaan Kaamatan..temat ke-4 woo..

Kredits to the photographer..Saudara Fadzlee.. Utk pengetahuan, gmbr ni diambil tanpa izin oo..Sorry Bro~.  Da guna baru mta izin..Mohon amek gbr ko skit aa Photograper..kalau request utk Remove pict ni..Inform sja aa..Nti sy akan remove ASAP. Tq..:)

Sumber: – FadzleeFm (Ficca Photograpy).

 
Leave a comment

Posted by on 22 May, 2011 in Berita, Dedikasi, INFO

 

Lepaking (Off the Pier!)

Inilah aktiviti penutup persatuanPrasekolah utk Sem.7 (2011) ni. Trip to Pn.Nancy L.K House. Best!! Walaupun xramai yang datang tapi tetap best. Ada beberapa aktiviti yg kami buat mcm:- Laporan aktiviti persatuan (yg tu suasana Formal la)..xble bising2 macam kelas Prasekolah sebenar. Pas tu..ada Jamuann…SADAPPP Bangettt!! Mee Kari Special dr Pn.Nancy siap bgtau resepi cara buat mee Kari tu (Nanti kami praktikan nati la)..mudah tp sedap. Ada juga la kami tambah sikit..Puding Renol & “Sanggar” Nadia..(Eh, siapa yang masak?ko ka nadia?Musykilll2!) Abis makan, Pn.Nancy ngan semangat berkobar-kobar bwa kami p tengok kolam Ikan keli tu..Wowwww…Rakus betul Ikan Keli Pn.Nancy..Salah aribulan kalu Manusia jtuh dlm Kolam tu..abis kena makan mungkin. Haha..tp semangat jg kami tengok..sebab kn~~ Pn.Nancy (Mami)hehe, ada janji kalau sempat besar..boleh la kami masak utk buka puasa Bulan Ramadhan Nanti. (Waww.!!) Pas tu kena suggest untuk jenjalan di Jeti Serusup. Tp sebelum itu..ada sedikit batttle di antara kitaorang smua, (You know what?)..Battle of the Bicycle, ada 3 jak basikal tapi smua mau main..aduina..yg Kaki bangku pn mo main jg (terlalu semangat..kayu basikal pn nda tau)waakakaka.. Best jg..nahh apa lagi, kami bawa la tu basikal p jeti Serusup..Memula xla kami plan mo naik tu Sampan..tp las2 smua naik jg..ALAMAKK!!!Basikal pn.Nancy ditinggalkan di Jeti tanpa penjaga..wahaha..Terlalu excited ba kan sampai xda org kesah ngan Basikal tu..msa dlam Sampan baru teringat…nsib baik xkena curi. Smua aktiviti ari ni SANGAT BESTT wlpun xbyk pengisian tp ada pengisian yg Unexpected pya..Ada pegalaman yg Sweet jg tp..susah jg kalau cerita dalam blog ni, Moderator ppn boring jg kalau menaip ni..tp..ni..kami share beberapa pict yg MUNGKIN the Best yg dpt kami capture..Seja-seja share…Khas untuk Blog Follower n Memmber yang xdpt datang ari ni.. :-


 
Leave a comment

Posted by on 15 May, 2011 in Aktiviti, Berita

 

KEJADIAN DI SUPERMARKET (PERINGATAN!!)

Suatu petang disebuah ‘supermarket’ …. Seorang lelaki muda tengah berjalan dibahagian barang-barang dapur apabila dia terperasan seorang perempuan tua yang tengah memandangnya dengan mata yang takberkelip-kelip. Lelaki muda itu pun terasa pelik..dia terus berjalan ke bahagian buah-buahan tapi dari ekor matanya dia perasan lagi yang perempuan tua tu masih juga memandangdan mengekorinya. Last-last lelaki tu pun buat dek jer…sebab dia ingat dia yang perasan. Lepas mengambil dua tin sardin dan lima biji epal, lelaki muda tu pun berjalan menuju ke kaunter untuk membayar barang-barangnya tetapi dipertengahan jalan perempuan tua tadituh cepat-cepat memintas dan berdiri di depannya.

“Maafkan makcik nak!!” kata perempuan itu. “Makcik minta maaf bebanyak kiranya anak tak selesa dengan pandangan makcik tadi.Makcik bukannya apa, cuma wajah anak ni serupa macam arwah anak makcik yang meninggal bulan lepas” Mendengarkan kata-kata perempuan tua itu barulah dia faham kenapa perempuan itu asyik aje memandangnya.

Timbul rasa kesian di hati lelaki itu. “Oh, begitu ke ceritanya makcik?maaflah saya tak tahu. Ada apa-apa yang boleh saya bantu?” tanya lelaki muda itu.”Aaaa….mak cik ada satu permintaankecil kalau anak tak keberatan” kata perempuan itu. “… bila makcik dah nak jalan keluar boleh tak anak lambai dan cakap ‘babai… mak!!’? Terubat betulrindu makcik jika anak dapat tolong sebab arwah anak makcik selalu buat macam tuh pada makcik”.

“Oh boleh… takde masalah” katalelaki muda tu. Setelah cashier memasukkkan semua barang-barangnya kedalam plastik,perempuan tua itu pun berjalan keluar dan melambai tangannya ke arah lelaki muda itu. Lelaki muda itu pun melambaikan tangannya kembali dan melaung “Babai,mak!! !!”. Setelah memerhatikan perempuan tua itu hilang dari pandangan dengan hati yang kesian, lelaki itu pun bergerak ke cashier untuk membayar barang-barangnya. “Jumlah semuanya RM130.70 ye encik,” kata cashier supermarket tuh. Terkejut lelaki tu mendengar kata-kata cashier tuh.”Eh, kenapa mahal sangat ni cik, saya beli barang sikit jer macamana pulak sampai seratus lebih ni?” tanya lelaki itu. “Habis tuh mak awak kata awak nak bayarkan untuk dia sekali!” kata cashier tuh.

“Haah??????? !!!!”….

 
Leave a comment

Posted by on 12 May, 2011 in Berita, Lawak