RSS

Category Archives: Fun times

Press | Tembak Burung..

SOurce JFLTV

 

Press | Electronic games for Cats

Kepada penggemar kucing sila2 la jimat duit untuk beli I-pad.. Bukan Manusia ja yang boleh main game u noe..skg, dgn menggunakan IPad.. Kucing pun boleh main juga.. Kalau berani la..Sekali kena cakar Ipad tu..haramM!! nangis owh..haha.. try tgk Video di bawah ni..Kucing main games..hehe

Sumber jashmenn

 
Leave a comment

Posted by on 24 June, 2011 in Fun times, Video

 

Press | Koma-sutra

Pada pengetahuan saya, koma adalah tanda jeda atau berhenti “seketika” (ala2 Drive-tru), terletak sebelum susunan kata-kata berikutnya pada sebuah kalimat sebelum dilanjutkan. Tanda baca tersebut berperan menunjukkan struktur suatu tulisan dalam karangan atau sebagainya..tapi, “koma” bukan sahaja seperti yang kita sangkakan..Kalau imaginasi tahap MARABAHAYA..hahaha.. perkara yang berkaitan dengan ligstik juga boleh jadi yang sangat advance atau istilah pinjamannya adalah Futuristik..ahha..(Tlg betulkan kallu salah aa) Selain penadna berhenti seketika dalam sebarang penulisan Koma juga telah ditafsirkan seperti yang boleh dilihat di bawah…

Ni imaginasi yang tercetus akibat keboringan yang melanda semasa pembelajaran bahasa d bilik kuliah.ahahaa…Cool ja org yang terfikir benda ni..hahaha.. ada unsur 18xx tp kretip betul orang ni..hahaha..nice one ~

 
1 Comment

Posted by on 9 June, 2011 in Fun times, Lawak

 

Press | Ikan Duyung yang cun (Beautiful Mermaid).

Dari dulu sampai sekarang ikan duyung digambarkan separuh manusia separuh ikan..bahagian atas tu badan manusia (lebih kpd wanita) & yg bagian bwh pula adalah ikan.. Kalau artis bt ilustrasi ikan duyung, kebanyakkannya perempuan dan cantik-cantik belaka..mungkin salah satunya adalah mcm dibawah ni:-

tapi…..bayangkan kalau kamu KONONNYA telah join satu trip percutian di laut dan tiba-tiba boat / kapal yang kamu gunakan tersebut karam atau rosak..dan korang terdampar di satu pulau… sorang diri..Tiba2 ada seekor ikan duyung datang.. UNTUK LELAKI SAHAJA:: (GG) mana satu menjadi pilihan kamu??….sila klik di bawah tag di bawah..ehehe..

Read the rest of this entry »

 
1 Comment

Posted by on 9 June, 2011 in Fun times, Lawak, Santai

 

Press | Nenek pegang kuat-kuat aaa…

Udin ingin menghantar neneknya ke klinik, naik motosikal.

Udin: Ayuh nek, naik kat belakang, jangan lupa pegang yang kuat-kuat ya. Nenek: Iya, ini juga nenek sudah pegang kuat kuat ni. Udin: Jangan lupa pegang kuat kuat ya, nek !!!! (kata Udin lagi mengingatkan) Nenek: Iya, nenek sudah pegang kuat kuat, cerewet amat kamu ni. Udin: Ok, kalau begitu kita bertolak ya, nek.

Udin lalu mulai memulas minyak motornya, lalu terdengar benda jatuh BRUAAAAKKKK!!!!! Udin terkejut, lalu menoleh ke belakang, ternyata si nenek terjatuh dari motornya.

Udin: La kenapa jatuh ni , nek? Nenek tak pegang ya? Nenek: Nenek dah pegang kuat kuat laaa!!!!

Udin: nenek pegang dimana?

Nenek: Di pagar rumah.

Udin: “$%^&(#…..”


 
Leave a comment

Posted by on 8 June, 2011 in Fun times, Lawak, Santai

 

HANTU KUBUR!!

Ini cerita yang berlaku beberapa tahun lepas… Dua sahabat, Dol dan Man sedang pulang dari kerja (shift malam). Tayar motor pancit pulak tu. Jadi kena lah sorong motor. Rumah jauh jugak lagi. Sampai kat satu simpang, Dol dan Man pun ambik le short-cut. Nak cepat sampai sebab dah ngantuk sangat. Tapi shortcut tu lalu kat kubur cina. Seram jugak dua orang tu tapi buat-buat berani sambil buat-buat lawak… tak nak tunjuk takut le tu. Tiba-tiba dengar macam bunyi orang buat mengetuk batu. Bulu roma Dol dan Man dah tegak… Kemudian nampaklah bayang-bayang orang sedang mengetuk sesuatu kat satu kubur. Rupa-rupanya sorang apek sedang memahat batu kubur. “Aiya apek, lu apa bikin kerja malam-malam… bikin orang suspen saja… esok siang buat laa…”, kata si Dol (marah-marah). “Aiya, itu bodo punya olang aaa, gua punya nama pun talak betul tulis…”, kata apek tu…

 
1 Comment

Posted by on 7 June, 2011 in Fun times, Lawak

 

Press| Kecantikan yang tidak bermakna.

Wahahha.. Betul juga tu kan..Salute to the creator of this Adv. Iklan ni dah lama tapi tiba2 jumpa balik di tengah perjalanan downloading new clip baru dr JLO ft Pitbull – On the floor. haha.. Beauty is a matter of taste…and beauty lies in the eyes of the beholder..huhu..tapi xpenah sy jumpa pula quotes “Girls with a brains is Beautiful”..wakakka… Rugi org dapat perempuan yang Luar cantik Buruk dalam..Tapi kalau buruk luar buruk dalam..alamak!!Dasyhatnya!.. Neway renung2kanlah.. Banyak makna yang boleh diterjemah dalam video ni, Multi meaning..kena reflek diri aa.. Buan utk girls ja..boys pn aa. Sebelum nilai org Nilai diri sendiri dulu…Jgn Mengumpat. huhu.. Chill out bebeh~

Source: Agaspher

 
Comments Off on Press| Kecantikan yang tidak bermakna.

Posted by on 7 June, 2011 in Entertainment, Fun times, Santai