RSS

Category Archives: INFO

TO ALL PRESS | Apakah itu “PRESS”??

Ok..ada respond dr member2 WheelWonder ..apa tu “Press”..

ok..direct to the point aa..

Press mungkin jg boleh diandaikan sbg Media..Media Elektronik sb kira menyebarkan berita aktiviti kelas yang terkini melalui Blog Pismp Prasekolah Amb.2008 IPG Kampus Kent.

PRESS tu sebenarnya adalah akronim daripada PRESCHOOLERS.

PRE = PRE | S = SCHOOL | S = ERS .disingaktkan jadi PRESS…hehehe..

Extra Info: Unit PISMP atau PROGRA IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN PRASEKOLAH AMBILAN JANUARI 2008 IPG KAMPUS KENT juga menggunakan gelaran “THE 20 WHEELWONDERS” kalau mengikuti sebarang aktiviti, tournament & etc.

OK..that all..haha

Best Regards | Mod 1.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on 24 July, 2011 in Berita, INFO

 

Press| Fakta mengenai Internet yang membunuh

Tidak dinafikan bahawsanya hampir semua manusia yang berada di planet bumi ini tidak terlepas daripada menggunakan internet. bahkan, kalau ada kemudiahan jaringan perhubungan kounikasi internet di antara alien ngan para penduduk bumi..pasti para Alien di sekitara cakerawala ni pun turut melayari Facebook, myspace, twitter dan sebagainya. Internet memang best surfing, cari bahan yang sangat berfaedah sehinggalah kepada benda untuk hiburan kita termasuk yang tersembunyi.^_^.. i noe u all! hehe.. tapi mesti ramai yang tidak tahu fakta tentang Internet yang sedikit demi sedikit membunuh bumi kita ni..di bawah ni adalah summary tentang fakta internet yang membunuh…..

Source gadgetcage

 
Leave a comment

Posted by on 8 July, 2011 in INFO, Santai

 

Press | Fakta mengenai pengguna tangan kiri @ Left handed

Personally i like to see peoples who dominantly left-handed, Male or female.. Amazing..and unique. Hodoh atau sweet para pengguna tangan kiri, sy rasa unik & special. Here an infographic about lefthanded..Fakta mengenai manusia dominan kepada tangan kiri.

Read the rest of this entry »

 
1 Comment

Posted by on 24 June, 2011 in INFO, Santai

 

Press | Kebenaran mengenai Lidah manusia

Satu fakta yang mungkin menarik Perhatian adalah.. setiap manusia juga mempunyai perbezaan..tiada manusia yang mempunyai lidah yang sama.. huhu..bayangkan kalau buat / Renew Mykad.. Pegawai JPN suruh letak lidah diatas pengimas cap jari tu?? atau ada pengimbas lidah.. ?? ahaha..lucu..pelik ja..haha..orait..Fakta mengenai lidah.. sila2kan la merajinkan diri untuk mebaca fakta mengenai lidah manusia..

Sumber Medical Insurance

 
Leave a comment

Posted by on 24 June, 2011 in INFO, Santai

 

Press- Awesome!! Proton Pahlawan Lima.

Ini adalah produk kereta Keluaran negara (PROTON).. Konsep rekaan kereta ni kalau xsilap digabngkan dari ide asal pengeluar kenderaan terkemuka LOTUS. Tapi design bukan originally dr Lotus, masih ada “sentuhan” rekaan dr pereka tempatan (Mungkin). Nama kereta ni semunya diinspirasikan dr nama PAHLAWAN 5 Bersaudara (Tuah, Jebat,Lekir,Kasturi & Lekiu). gambar (1)Tuah (2)Jebat (3) Lekir (4)Kasturi) (5)Lekiu.

Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on 22 June, 2011 in INFO

 

Press | Fakta mengenai Facebook

Awal pagi, bangun, benda pertama yang mostly people do is, turn on computer, connect to the internet ..then..Browsing for FACEBOOK..atau kalau da kena Bookmark, just clicking on the FB Bookmark button..haha.. Bahkan,, da dekat2 exam pun, FB tetap di depan mata walaupun buku tersimpan dengan rapi di meja atau di paha..hahaha..selagi mampu untuk surf / log in for FB mesti!!..Gembira-Status, Marah- Status..Konflik-status..&macam lagi lah..tp mungkin ada fakta yang MUNGKIN kita tahu tapi ada juga yang kita tidak tahu..hahaha..dibawha ni adalah versi fakta tentang facebook yang telah di compact utk memudahkan para readers..hehe..enjoy~

Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on 20 June, 2011 in INFO

 

Press | Kedai makan Eksotik – Daging Anjing

Kisah orang makan daging anjing tu pernah juga didengar..tapi rasanya belum lagi “berleluasa” di tempat kita dan orang tersebut kebanyakannya org dari negara seberang termasuk jiran sebelah rumah..(uhh..tkautt)..belum sampai tahap buat kedai makan untuk daging anjing la. Tapi untuk entry kali ni, sy mo kongsi pasal “benda” ni la..Di bandar Bambanglipuro dekat Yogyakarta, ada tempat dorang panggil rumah penyembelihan anjing yang dimiliki oleh keluarga Suwardi yang telah beroperasi sejak tahun 1983. Purata anjing yang disembelih adalah 30 ekor sehari.

Anjing-anjing itu disembelih untuk diambil dagingnya untuk dijadikan santapan sebab para pelanggan percaya daging anjing mampu menyihatkan badan dan melawan penyakit. uikk??Xpa la. Setiap seekor anjing dibeli dengan harga Rupiah150,000.00 bersamaan dengan RM53.00+ di Malaysia. Selepas disiat,dibersihkan dan dimasak, pelanggan akan membayarnya dengan harga Rupiah8000.00 atau RM2.80 utk matawang Malaysia..ahahahha..Sama ngan harga Nasi ayam CP owhh.ahahaha… Sedia untuk menggelikan diri bagi yang penggeli klik untuk gambar proses memasak daging ni~nom~nom~nom:-

Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on 9 June, 2011 in INFO