RSS

Category Archives: Santai

Press | KUCING SIAPA HEBAT!!

“Dua orang perempuan sedang memuji kucing masing-masing.. Keduanya saling menceritakan kepintaran haiwan peliharaan mereka itu.

Perempuan 1 : “Kucing aku hebat ko tau.. Tiap pagi ia bersenam aerobik didepan TV”

Perempuan 2 : “Ya, aku tahu tu”

Perempuan 1 : “Darimana engkau tahu?”

Perempuan 2 : “Kucing aku yang cerita” “

 
Leave a comment

Posted by on 24 July, 2011 in Lawak, Santai

 

Press | Tarian Tap

Tarian tap atau Tap dance ni sangat popular di Negara barat..d malaysia mungkin ada tp belum lagi ditarikan secara “berleluasa” la..ahaha…nampak macam senang tp susah jg ni oo(mcm la penah!). Apa yang best dalam video ni, dorang menari ngan synchronization yang sungguh out of mind..haha..best jg ni..hehe

Sumber Sharmaruchit

 
Leave a comment

Posted by on 24 July, 2011 in Entertainment, Santai, Video

 

Press | Mutiara Kata~

Sebanyak-banyak musuh, musuh yang paling berbahaya adalah musuh yang ada disamping kita (sahabat2,, keluarga makanya, biijak la menilai sahabat dan ahli keluarga….dan sentiasa la bersedia dengan KEMUNGKINAN…)

Quote from : Langkawit kalabatu

 
Leave a comment

Posted by on 24 July, 2011 in Berita, Santai

 

Press| Fakta mengenai Internet yang membunuh

Tidak dinafikan bahawsanya hampir semua manusia yang berada di planet bumi ini tidak terlepas daripada menggunakan internet. bahkan, kalau ada kemudiahan jaringan perhubungan kounikasi internet di antara alien ngan para penduduk bumi..pasti para Alien di sekitara cakerawala ni pun turut melayari Facebook, myspace, twitter dan sebagainya. Internet memang best surfing, cari bahan yang sangat berfaedah sehinggalah kepada benda untuk hiburan kita termasuk yang tersembunyi.^_^.. i noe u all! hehe.. tapi mesti ramai yang tidak tahu fakta tentang Internet yang sedikit demi sedikit membunuh bumi kita ni..di bawah ni adalah summary tentang fakta internet yang membunuh…..

Source gadgetcage

 
Leave a comment

Posted by on 8 July, 2011 in INFO, Santai

 

Press | Ajal dah tiba~

Seorang lelaki sedang meninjau pedalaman Amazon tiba² saja dikepung sekelompok primitif yang kehausan darah.

“Oo… Tuhan matilah aku…” jeritnya.

Tiba-tiba dari langit muncul kilauan cahaya.. dan terdengar suara bergema :

“Tidak anakku… ajalmu masih belum tiba. Ambillah batu dekat kakimu itu dan pukul kepala pemimpin mereka yang berdiri didepanmu itu”.

Si pengembara itupun mengambil batu dan menyerang pemimpin primitif itu, dan memukul batu itu ke kepala pemimpin sekuat tenaganya… lalu pemimpin itu mati.. Dia berdiri diatas mayat pemimpin…

Ketika itu 100 orang primitif yang mengepungnya sangat marah kerana melihat pemimpinnya terbunuh.

Kilauan dari langit itu muncul sekali lagi dengan suara bergema :”Nah… sekarang… baru ajalmu tiba anakku…”

 
Leave a comment

Posted by on 8 July, 2011 in Lawak, Santai

 

Press | Fakta mengenai pengguna tangan kiri @ Left handed

Personally i like to see peoples who dominantly left-handed, Male or female.. Amazing..and unique. Hodoh atau sweet para pengguna tangan kiri, sy rasa unik & special. Here an infographic about lefthanded..Fakta mengenai manusia dominan kepada tangan kiri.

Read the rest of this entry »

 
1 Comment

Posted by on 24 June, 2011 in INFO, Santai

 

Press | Kebenaran mengenai Lidah manusia

Satu fakta yang mungkin menarik Perhatian adalah.. setiap manusia juga mempunyai perbezaan..tiada manusia yang mempunyai lidah yang sama.. huhu..bayangkan kalau buat / Renew Mykad.. Pegawai JPN suruh letak lidah diatas pengimas cap jari tu?? atau ada pengimbas lidah.. ?? ahaha..lucu..pelik ja..haha..orait..Fakta mengenai lidah.. sila2kan la merajinkan diri untuk mebaca fakta mengenai lidah manusia..

Sumber Medical Insurance

 
Leave a comment

Posted by on 24 June, 2011 in INFO, Santai