RSS

Press | Hit by a Door

Source JFLTV

 
 

Press | Patung lelaki dan perempuan bogel

“Sepasang patung telanjang lelaki dan wanita, berdiri berhadapan selama berpuluh puluh tahun di sebuah taman. Tanpa dapat melakukan apapun yang dikehendaki.”

Suatu hari, datang la sang pari pari, dan dia merasa hiba dengan kedua patung tersebut, yang hanya boleh berdiri dan saling memandang sesama sendiri.

Maka sang pari pari pun menyihir mereka menjadi hidup dan mengizinkan mereka melakukan ape-ape saje yang sangat mereka inginkan.

“Bagaimana?” tanya patung laki laki. “Jom kita lakukan,” sahut patung wanita.

Mereka pun menghilang dibalik semak semak, tak lama terdengarlah jeritan kecil dan suara tawa cekikikan, tetapi hal ini tidak berlaku lama, ketika kembali keluar dari semak, sang pari pari yang hairan berkata, “Waktu kalian masih panjang, manfaatkanlah waktu kalian, tak usah terburu buru…”

“Ini sudah bagus, waktu masih panjang lagi ?”

Dengan gembira kembali mereka ke semak semak.

“Jom kita sambung balik, aku tak puas lagi nih!” kata patung laki laki, “sekarang giliran kau yang pegang burung merpati sialan itu, biar aku pula yang berak kepalanya”

moral : tak baik berdendam dengan burung walaupun burung tersebut berak atas kita..redha jer..haha

 
Leave a comment

Posted by on 19 July, 2011 in Lawak

 

Press| Fakta mengenai Internet yang membunuh

Tidak dinafikan bahawsanya hampir semua manusia yang berada di planet bumi ini tidak terlepas daripada menggunakan internet. bahkan, kalau ada kemudiahan jaringan perhubungan kounikasi internet di antara alien ngan para penduduk bumi..pasti para Alien di sekitara cakerawala ni pun turut melayari Facebook, myspace, twitter dan sebagainya. Internet memang best surfing, cari bahan yang sangat berfaedah sehinggalah kepada benda untuk hiburan kita termasuk yang tersembunyi.^_^.. i noe u all! hehe.. tapi mesti ramai yang tidak tahu fakta tentang Internet yang sedikit demi sedikit membunuh bumi kita ni..di bawah ni adalah summary tentang fakta internet yang membunuh…..

Source gadgetcage

 
Leave a comment

Posted by on 8 July, 2011 in INFO, Santai

 

Press | Ajal dah tiba~

Seorang lelaki sedang meninjau pedalaman Amazon tiba² saja dikepung sekelompok primitif yang kehausan darah.

“Oo… Tuhan matilah aku…” jeritnya.

Tiba-tiba dari langit muncul kilauan cahaya.. dan terdengar suara bergema :

“Tidak anakku… ajalmu masih belum tiba. Ambillah batu dekat kakimu itu dan pukul kepala pemimpin mereka yang berdiri didepanmu itu”.

Si pengembara itupun mengambil batu dan menyerang pemimpin primitif itu, dan memukul batu itu ke kepala pemimpin sekuat tenaganya… lalu pemimpin itu mati.. Dia berdiri diatas mayat pemimpin…

Ketika itu 100 orang primitif yang mengepungnya sangat marah kerana melihat pemimpinnya terbunuh.

Kilauan dari langit itu muncul sekali lagi dengan suara bergema :”Nah… sekarang… baru ajalmu tiba anakku…”

 
Leave a comment

Posted by on 8 July, 2011 in Lawak, Santai

 

Press | Tembak Burung..

SOurce JFLTV

 

Press | Fakta mengenai pengguna tangan kiri @ Left handed

Personally i like to see peoples who dominantly left-handed, Male or female.. Amazing..and unique. Hodoh atau sweet para pengguna tangan kiri, sy rasa unik & special. Here an infographic about lefthanded..Fakta mengenai manusia dominan kepada tangan kiri.

Read the rest of this entry »

 
1 Comment

Posted by on 24 June, 2011 in INFO, Santai

 

Press | Alkisah tingkap pecah

Ada seorang budak yang sedang bermain bola bersendirian. Ia menendang bolanya terlalu kencang dan memecahkan kaca tingkap rumah seorang wanita. Budak itu pun terus berlari ketika wanita itu keluar dan menjerit. Budak itu pun berfikir untuk datang mengambil bolanya semula. Ia lalu berfikir cara apa yang dapat dilakukannya.Beberapa minit kemudian, budak itu pun mengetuk rumah wanita tadi dan berkata pada wanita tersebut, “Ayahku akan datang dan membetulkan tingkap tersebut.”Dan memang datanglah seorang lelaki dengan kotak perkakas dan berkata pada wanita tersebut, “Maaf. Saya mau membetulkan tingkap anda…”Wanita itu pun mempersilahkan lelaki tersebut masuk untuk membetulkan tingkapnya. Sedang lelaki tersebut membetulkan tingkap, budak tadi meminta bolanya kembali. Wanita itu pun memberikannya sambil berpesan agar lain kali hati-hati. Budak itu pun pulang.Setelah selesai membetulkan tingkap, lelaki tadi terus meminta wang upah dari wanita tersebut. Wanita itupun terkejut dan berkata, “Bukankah anda ayahnya?”Lelaki itu pun berkata, “Apa, bukankah anda ibunya?”

 
Leave a comment

Posted by on 24 June, 2011 in Lawak