RSS

Category Archives: Pengumuman

Penatt!! Penat!! Tired!! Tired bebeh!!

Sebenarnya mod. blog ni biji (Busy) ba. Kami baru saja habis praktikum 3 bulan. Oh my godness..Budak2 ni baru la! Teberak sana, kencing sini, gaduh sana gaduh sini..ada susah sikit mo handel budak pra ni kalau awal2 tahun..biasa la kan. tu la yg pelu kena ajar tu. tp penat ba ging!! 3 Bulan tu..kalua da gaji mkin da dapat la rm9k kali..wakakaka..ada ati kenen mo fkir psl gaji pdhl kajian TIndakan pn masih tunggang langgang.

Ingatkan lepas habis praktikum kami free skit…RUPANYA..odoii dogo!! byk lgi keja kena buat..da la kena duk kursus gigi la, kursus dadah la. Nda pa la kalu duduk saja kn..wlpun kalau ikut..kalu banyak duduk tu menggemukkan..wakka(Nda sedar diri ni penulis). walaupun sem 7 ni kn, ada 2 subjek ja tp susah tu mo manage masa utk urus sb kena praktikum yang sangat memenatkan. Bukan apa la kan..PRASEKOLAH BAH NI!! mkin kalau subjek lain ada kurang sikit penat walaupun Pada dasarnya masih penat menat lg.

ni antara sekolah yg telah Sudi menerima kami 20 orang masa praktikum.. TQVM to all following schools:-

1.SK.Topokon

2.Sk.Bawang Tamparuli Sabah.

3.SK.Kindu Tamparuli.

4.Sk.Bolong Tuaran Sabah.

5.SK.Selupoh Tuaran.

6.Sk.Pekan Tamparuli Sabah.

7.Sk.Rangalau Baru Tamparuli.

8.Sk.Bungalio Tamparuli.

9.SK.Rugading Tuaran.

dan last but not least… 10. SK.Tenghilan. (nda tau Tamparuli atau Tuaran,correct me if im wrong).

Kami semua bukan mangajar di kelas perdana ok!…suma mengajar di Prasekolah..100%..takbleh p ngajar sana kelas perdana.

Lepas praktikum tu baru2 ni kami buat pameran Bahan bantu mengajar..6 Mei 2011 ari tu. Wlupun xramai orang dtg jenguk pameran kami tapi kami enjoy jg sana..mcm biasa la,wlupun kami guru prasekolah..”Prasekolah ba tu”…di mana2 boleh jadi taman permainan. emm..ada la beberapa gambar masa pameran tu.kalu Line clear internet..boleh la Upload..tp kalu xclear..sorry la ging smuaa aa. Tapun ja! Seryess line internet mod. ni supper slow melow. K la..ada keja lain lagi HENDAK dibuat ni. Klau ada masa nanti sy jenguk jg blog ni utk update ngan bahan yang much more interesting than before. i promise uoall aa.. I VE BEEN FIND MORE INTERESTING STUFF TO BE SHARE,NOW IN MY KEEP ALREADY,IT ONLY NEED A TIME TO PUBLISH THEM ALL, JUST WAIT AND SEE..I HOPE I’LL BE FREE AFTER THIS. KEEP FOLLOW US IN THIS BLOG. THNX FOR THE FOLLOWER..LUVE UOALLS…MUAXXX!

 
Leave a comment

Posted by on 11 May, 2011 in Pengumuman, Santai

 

Walaweeiii!! punya Slow sumber gumber.Susah mo Update ni Blog.

Odoii dogo!! susah betul mo manage blog ni. Kena yg blog sejati baru la dapat update tiap hari. ni mcm tiap setahun sekali ja kena update ni..hahaha..kepada follower blog ni..sory sesangat sebab blog ni da lama betul terbengkalai…kena lagi line internet yg super duper sloww mcm siput.mungkin laju lagi siput tu.. syukur la nak dpt buka blog ni. Setahun jg menunggu ni baru la dapat buka blog ni. Mak aihh…kalu Blog ni “SEBUAH RUMAH”..omg..kompem abuk da 8 kaki tebal dia..wakaka..sib baik ni internet.

 
Leave a comment

Posted by on 11 May, 2011 in Berita, Pengumuman

 

TAHINAH KETUA UNIT BARU

Inilah barisan kita! yang tetap berjuang, Siap sedia berbakti..Untuk Ibu Pertiwi…hehe..saja ja tu.Set induksi.

Dalam lembaran ni, mo bagitau seluruh dunia (harap la kn) walaupun sedikit terlewat tapi harap masih diterima la aa..

Ni la dia pemimpin baru semester ni.ketua Unit baru Kami, LEE JIA YEE. Sempoi dan memang komited ngan kerja dia. Grat’s for her. Semoga dapat menjalankan tugas dengan baik dan cemerlang. kami akan sentiasa sokong ko dari belakang. (padahal sembunyi di belakang)..hehe. Kami jg dapat Penolong Ketua Unit baru oo..ni dia… Adrian Silus. Gandakan Kolaborasi ngan Ketua Unit..kami tau, kmu memang bt kerja ngan baik sekali.. (Big applause for you both). yehhh.Yehh… Lurve u Both!

 
1 Comment

Posted by on 14 July, 2010 in Berita, Dedikasi, Pengumuman

 

Kami Kembali……!!


Kepada pengunjung2 blog kami, terima kasih banyak2 kerana “sangat” sudi melawat blog PISMP IPG Prasekolah (Kampus Kent). Lama betul dah x-kena Update blog ni,tetiba dapat “hidayah” pla utk buka blog ni. Buzy Bahh!! (Org Sabah Bilang). Almaklumlah, kami da masuk fasa “PRAKTIKUM” sdh. Memang Bz, sesi Pengajaran pun beza betul dengan subjek lain sampai mau tidur pn kena bajet masa, tidur 5 minit ja,hehehe. Sekarang ni sudah Masuk Fasa 2 praktikum. 2 Bulan ba urang bilang. tp kan, kami smua terdampar di sekitar2 tuaran,Sabah juga… huhu~ nasib la kn. Muka kami suma pn sdh jadi ‘basi” bg org2 sekitar IPG kampus Kent…TP Kami tetap berdiri teguh menyokong gagasan “1 Malaysia”, (Upss!!apa kena mengena?hehe). Minggu lalu lagi, kira berita baik utk kami juga (mungkin?)..sebab kami dapat Junior da..PPISMP PRASEKOLAH ambilan 2010. (YeeehH!! Sambil melompat*). Ada la juga “tentera2” tambahan untuk cover aktiviti prasekolah yang padat cam ikan sadin ni. Apa2pun doakan spya kami semua berjaya dan dapat meneruskan perjuangan dalam Program ni..

Sekali lagi, Ucapan terima kasih kami ucapkan atas kesudian anda yang telah mengunjungi Blog kami.. Kecik tapak tangan nyiru kami tadahkan…tapi kalu ada kapal terbang (AirBus), ble jg kami hulurkan kalu ada la kan..hehehe…

best Regards : Moderator *Guan.
 
Leave a comment

Posted by on 9 July, 2010 in Dedikasi, Pengumuman

 

AKTIVITI MEMASAK DAN MAJLIS BERBUKA PUASA BERSAMA PENYELARAS UNIT.

 
Leave a comment

Posted by on 22 December, 2009 in Aktiviti, Fun times, Pengumuman, Santai

 

Tags: ,

.BINA INSAN GURU (KHIDMAT MASYARAKAT) SK SERUSUP.

 
Leave a comment

Posted by on 22 December, 2009 in Aktiviti, AMALI, Berita, Pengumuman

 

Tags: ,

KONVOKESYEN MINI SESI 2008

 
Leave a comment

Posted by on 22 December, 2009 in Aktiviti, Berita, Pengumuman, Santai

 

Tags: , ,